Sälj guldmynt

Guld har sedan urminnes tider varit en eftertraktad metall som använts som betalningsmedel. Att väga mängden guld vid löpande betalningar visade sig opraktiskt, och äkthet och renhet kunde inte garanteras. Därför har mynt präglats, så att man vid hantering kan se vilket guldvärde det ska motsvara. Även sedlar och mynt i andra metaller har historiskt relaterats till guldmyntsvärdet, guldmyntfot, samt vissa internationella transaktioner.

Investeringsguld förekommer ibland som mynt, med en känd guldvikt, till exempel Kruggerrand med ett troy ounce finguld. Till skillnad från guldtackor som är finguld, görs sådana mynt hellre i en legering som har bättre hållfasthetsegenskaper, till exempel 22 karat, där resten ofta är koppar.

Guldmynt har även präglats i andra syften än för praktiskt betalningsmedel och rent investeringsobjekt, till exempel minnes- och jubileumsmynt. guldpost.se köper alla typer av guldmynt, Svenska som utländska. Är ni osäkra om just ert mynt är ett guldmynt, skicka in det så värderar vi det åt er. Våra erfarna värderare har hållit på med detta sedan 1974. Ni som kund har naturligtvis full ångerrätt. Vi köper även in silvermynt.

Olika typer av guldmunt

Vanliga guldmynt kan vara Sydafrikansk Krugerrand, Krugerrands innehåller 1 troy oz guld men väger totalt 33,93 gram med resterande vikt i koppar. Syftet med legeringen innehållandes 11/12 (22K) guld och 1/12 koppar är att göra mynten mer slittåliga eftersom koppar är en hårdare metall än guld.

Kanadensisk golde maple. Kanadensisk Guld Maple är en av världens mest eleganta och populära guldmynt. Myntet är eftertraktat och välkännt i hela världen, Asien, Europa och USA. Mynten är präglade av Royal Canadian Mint i deras berömda präglingsverk i Ottawa.

Gold Maples har producerats sedan 1979 och är ett av få guldmynt med en renhet på .9999.

2019 års upplaga av 1 oz Gold Maple Leaf har en micro-präglad visuell säkerhetsdetalj som gör myntet ännu säkrare för investerare världen över.

Gold Maples präglas i storlekarna 1/20 oz, 1/10 oz, 1/4 oz, 1/2 oz och 1 oz.

Framsidan av myntet illustrerar drottning Elizabeth II medan baksidan illustrerar det typiskt kanadensiska lönnlövet.

Amerikansk Gold Eagle

Präglade av United States Mint.

Guldinnehållet garanteras av den amerikanska regeringen.

Guldet måste enligt lag komma från källor i USA. Förutom guld innehåller mynten en legering av silver och koppar för att bli mer stryktåliga.

På framsidan av myntet finns en bild på Lady Liberty som håller en fackla i höger hand och en olivkvist i vänster hand med Kapitolieum, en av USA:s regeringsbyggnader, i bakgrunden. Baksidan illustrerar en flygande örn som håller en olivkvist.

Men det finns många många mer.

Att sälja guldmynt till oss på guldpost.se är tryggt och säkert, och medför inga kostnader överhuvudtaget för er som kund.


Hoppas att du finner det du söker! /Tony på Guldpost.se

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan, godkänn villkoren och skicka in. Du får ett rekommenderat brev av oss att sända åter, tryggt och säkert. Vi värderar ditt guld — och du kan följa hela processen inloggad på vår hemsida.


Sälj ditt guld till Guldpost.se, det är enkelt och tryggt


Jag godkänner villkoren